NEW ZEBRA GENT

De Zebrastraat groeit.

Met een hedendaags architecturaal geheel als blikvanger op de Gustaaf Callierlaan breidt de Zebrastraat met New Zebra zijn capaciteit uit met 60%.

De filosofie blijft ongewijzigd : huisvesting, economie en cultuur, samen verenigd in de stadskern.

Zoals het project Zebrastraat een typevoorbeeld was van baanbrekende architectuur uit het begin van de 20ste eeuw, zo wil New Zebra de bakens uitzetten voor de stad van de 21ste eeuw. En net als de Zebrastraat zal ook New Zebra drie functies – wonen, events en cultuur – combineren onder één dak.

Met 36 nieuwe woningen, een grote multifunctionele zaal voor meer dan 300 aanwezigen, twee grote kantoor/verkoopruimtes en met 100 nieuwe parkeerplaatsen wordt de capaciteit van de Zebrastraat proportioneel verhoogd volgens diezelfde drie pijlers.

Zowel op de buitenfaçade in de Gustaaf Callierlaan, maar ook aan de achtergevel palend aan de tuin, werd enorm veel aandacht geschonken aan vorm en materialen.

Verder staat het nieuwe complex permanent in verbinding met het bestaande project Zebrastraat via een groene daktuin tussen de twee architecturale delen, het historische en het hedendaagse, voor een optimale kruisbestuiving tussen ondernemers, kunstenaars, studenten, wetenschappers of andere creatievelingen. 

De Rycke en zonen voert hier de dakwerken uit.